XY Masterclass B.V. is een onafhankelijk, NEN-EN-ISO 9001 gecertificeerd, examenbureau op het gebied van persoonscertificering.

Wij zijn in 2008 ontstaan door een directe behoefte vanuit de markt om een bijdrage te leveren aan de kwaliteitsverhoging van medewerkers in het horizontaal en verticaal transport.

XY Masterclass richt zich op het afnemen van theorie- en praktijkexamens volgens TCVT-schema’s, het werken op hoogte, de bouw- en infra sector en de SSVV-schema’s. Een XY Masterclass-certificaat staat garant voor de onafhankelijke toetsing van de toets- en eindtermen voor het desbetreffende examenschema.

Daarnaast ontwikkelen, beheren en actualiseren wij ook specifieke certificeringschema’s (toets- en eindtermen) en itembanken voor opleidingscentra. Hierdoor wordt onafhankelijke toetsing en certificering voor diverse opleidingen gerealiseerd.

Om de groei, toezicht en actualisatie van verschillende certificatieschema’s te kunnen waarborgen, heeft XY Masterclass verschillende commissies in haar netwerk, zoals een College van Deskundigen en een Waarborg-/Examencommissie.

Met een team van ruim 40 vakinhoudelijke examinatoren en toezichthouders hebben wij een regionale spreiding over heel Nederland.

Het examenpersoneel heeft een brede praktijkervaring, opereert onafhankelijk en heeft goede sociale vaardigheden. We streven naar een voortdurende ontwikkeling van het examenpersoneel. De kwaliteit van het examenpersoneel en de diverse interne- en externe commissies bepalen het succes van XY Masterclass.

XY Masterclass is een vertrouwde, stabiele, transparante organisatie en is een begrip in de branche.

Onze klanten zijn onder andere de opleidingscentra/opdrachtgevers uit de transportsector, bouw- en infrasector en petrochemische industrie.