XY Masterclass verzorgt pilotexamen voor de European Crane Operator License (ECOL) opleiding

 In Uncategorized

De Mammoet Academy in Hoogvliet verzorgt op dit moment een pilottraining voor de European Crane Operator License (ECOL); een Europese machinistenopleiding die een eind moet maken aan de diversiteit aan hijsbewijzen in Europa.

Diverse gerenommeerde brancheorganisaties, producenten, kraanbedrijven en vakverenigingen uit de hijsindustrie (waaronder ESTA, VVT, Liebherr, Mammoet en HZC), hebben de afgelopen jaren samengewerkt met de Stichting ECOL om één Europese opleidingsstandaard voor kraanmachinisten te realiseren. De pilotopleiding wordt afgesloten met een onafhankelijk examen waar de kandidaten door onafhankelijke examinatoren worden beoordeeld op hun kennis en kunde die behoren bij de eind- en toetstermen die zijn opgesteld door ECOL.

Het resultaat van deze inspanningen, een zesweekse training, wordt op dit moment aan de ultieme test onderworpen op de Mammoet Academy in Hoogvliet.

XY Masterclass is verheugd dat zij dit pilotexamen mag verzorgen voor ECOL op 1 mei 2018. Indien de kandidaten voor aanvang van het examen in het bezit zijn van een C-rijbewijs en een positief resultaat voor het theorie- en praktijkexamen behalen, ontvangen de 4 kandidaten die momenteel bezig zijn met de opleiding als eerste het ECOL Personal Certificate European Crane Operator Licence.

Recent Posts