Dispensatieregeling (persoons-) certificaten SVWOH tijdens lockdown

Vanuit SVWOH hebben wij onderstaand bericht ontvangen over het coronabeleid voor de komende periode.

 

Als gevolg van de nieuwe coronamaatregelen heeft SSVV de dispensatieregeling voor (persoons-)certificaten in het centraal diploma register geherintroduceerd, zie

https://www.ssvv.nl/actueel/ssvv-neemt-maatregelen-vanwege-coronavirus

 

Dit betekent het volgende:

  • Certificaathouders van wie het persoonscertificaat tussen 15 december 2020 en 19 januari 2021 verloopt, dienen zich vooralsnog voor 1 april 2021 te hercertificeren. We adviseren hen het examen op tijd in te plannen en niet tot het laatste moment te wachten. Tijdens deze periode mogen de certificaathouders tijdelijk met hun verlopen persoonscertificaat blijven werken.

 

SVWOH heeft met DNV GL kortgesloten dat bovenstaande dispensatieregeling geldt voor alle persoonscertificaten die door SVWOH geregistreerd zijn in het CDR SSVV.   

 

Voor de bij SVWOH geregistreerde Aspirant-Hulpmonteurs geldt de volgende dispensatie:

  • Aspirant-Hulpmonteurs waarvan de maximale registratieperiode van 1 jaar tussen 15 december 2020 en 19 januari 2021 verloopt, kunnen tot 1 april 2021 het examen (hulp-)monteur volgen om het persoonscertificaat (hulp-)monteur te verwerven. We adviseren hen het examen op tijd in te plannen en niet tot het laatste moment te wachten. Tijdens deze periode mogen de Aspirant-Hulpmonteurs die deel gaan nemen aan een examen tijdelijk doorwerken als Aspirant-Hulpmonteur.

 

 

Recent Posts
nieuws_sog-examinatoren